Belföld

MSZP: Tarlós-Demszky koalíció irányította a fővárost

Az MSZP szerint Budapestet az utóbbi időben egy Tarlós-Demszky koalíció irányította, amely minden rendrakásra irányuló szocialista törekvést megakadályozott, és bűnbakként kezelte a kormánypártot.

Nyakó István, az MSZP szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében ezzel Balsai István keddi sajtótájékoztatójára reagált, amelyen a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója arról beszélt, hogy a BKV-ügy nem fővárosi kérdés, hanem az MSZP és az SZDSZ pártügye.

A szocialista politikus ezzel szemben úgy látja, hogy a Fidesz azért támad olyan “veszettül”, mert “vaj van a fején”. A budapesti szocialisták korábban azért léptek ki a fővárosi koalícióból, mert a várost az utóbbi időben egy Tarlós-Demszky koalíció irányította – mutat rá Nyakó István.

A kormánypárti képviselő megjegyzi: a BKV felügyelő bizottságában fontos szerepe van a Fidesz delegáltjának is, “akinek a BKV viselt dolgaira nemcsak rálátása volt, de a családja is részesült a BKV millióiból”.

Nyakó István szerint a Fidesz egy teljes politikai közösséget, az egész MSZP-t bűnözőnek, kártevőnek akarja beállítani. A szóvivő pártja nevében kikérte, hogy “Kaya Ibrahim és Joszip Tot üzlettársai erkölcsi bírót játsszanak a magyar közéletben”.
Balsai István sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a nagy fővárosi cégek, köztük a BKV is, MSZP-s és SZDSZ-es kifizetőhelyként működtek, és talicskával tolták ki belőlük a közpénzt. Hozzátette: már az sem lehet kérdés, hogy mindez az MSZP és az SZDSZ pártvezetésének tudtával és utasítására zajlott a közlekedési vállalatnál.

A fideszes képviselő kiemelte, hogy hétfőn Demszky Gábor nyilatkozatából az derült ki, hogy a főpolgármester és a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) közösen bízta meg a péntek óta előzetes letartóztatásban lévő Mesterházy Ernő fővárosi főtanácsadót.

A kormányszóvivő iroda az MTI megkeresésére hétfőn azt közölte: Mesterházy Ernő nem állt jogviszonyban a Miniszterelnöki Hivatallal, onnan juttatást nem kapott.
A tájékoztatás szerint Budapest és a MeH között 2006. szeptember 1-jén jött létre együttműködési megállapodás, amelynek részeként, a főváros javaslatára, a “MeH és a fővárosi önkormányzat közötti kapcsolattartás és információcsere feltételeinek javítására kapott felkérést Mesterházy Ernő”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik