Belföld

Álruhában bujkált a BKV-igazgató

A hónapok óta körözött és szerdán elfogott F. Zsolt külsejét megváltoztatva bujkált Szegeden: a BKV volt informatikai igazgatója körszakállat növesztett, és feketére festette a haját - állítja a pénteki Népszava, rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A napilap ismertetése szerint a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) kommandós egysége, a Sólyom bevetési csoport akkor csapott le F. Zsoltra szerda este, amikor kilépett egy konditeremből, és be akart szállni egy német rendszámú terepjáróba.

A Népszava úgy tudja, még aznap éjjel, őrizetbe vétele után kihallgatták a volt igazgatót, csütörtökön hajnalban pedig átszállították a fővárosba, a Gyorskocsi utcai fogdába. Jelenleg is ott őrzik, és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyről várhatóan pénteken dönt a bíróság.

Az elmúlt két hónapban – amióta országos körözést és nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak a volt BKV-igazgató ellen – az RRI mintegy 30 nyomozója dolgozott azon, hogy a vesztegetéssel gyanúsított férfi tartózkodási helyére bukkanjanak. Lehallgathatták őt és családtagjait, akikkel együttélt egy szegedi társasházi lakásban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik