Belföld

Zuschlag-per: Topolánszkyt betegség miatt nem hallgatják ki

Bár Topolánszky Ákos, a Gyermek-, Ifjúsági- és Sportminisztérium (GYISM) volt helyettes államtitkára egy interjúban arról beszélt, hogy Gyurcsány és Mesterházy is utasításokat adott neki, az ügyészségen nem beszélt, most pedig betegség miatt maradt el a tanúkihallgatása.

Topolánszky Ákos tanúkihallgatása betegsége miatt elmarad, az egykori Gyermek-, Ifjúsági- és Sportminisztérium (GYISM) volt helyettes államtitkárát december elején hallgatja meg a bíróság – közölte Fodor Endre tanácsvezető bíró, a Zuschlag-per keddi tárgyalási napján Kecskeméten.

A kábítószerügyi koordinációért felelős egykori helyettes államtitkárt a nyomozati szakban kihallgatták. Akkori kihallgatásáról az ügyészség nem adott információt, Topolánszky azonban az egyik hetilapnak adott akkori interjújában azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc miniszter, valamint politikai államtitkára, Mesterházy Attila is utasításokat adott neki a minisztérium által kiírt pályázatoknál a pénzek elosztásával kapcsolatban. Ezt az érintettek tagadták.

A per iratismertetéssel folytatódik a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik