Belföld

Ismét ferihegyi sztrájkok jöhetnek

Sztrájksorozattal fenyeget az egyik szakszervezet a Ferihegyi repülőtéren december második hetétől, ha nem sikerül megállapodni a kollektív szerződésekről.

Rövid munkabeszüntetések sorozatával megakadályozza egyes repülőjáratok közlekedését a Ferihegyi repülőtéren december második hetétől a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ), ha nem sikerül megállapodni a kollektív szerződésekről – közölte az érdekképviselet.

Hangsúlyozzák: napi rendszerességű tárgyalások során szeretnének megállapodni három repülőtéri cég vezetésével a kollektív szerződések újrakötéséről.

Ha azonban így sem születik eredmény, “december második hetétől kezdve három vállalatnál is rövid sztrájkok sorozatára kell készülni”.

Az érdekképviselet szerint “egyik – a korábbi kollektív szerződést egyoldalúan felmondó – cégnél sem volt érdemi előrelépés a több mint egy éve húzódó tárgyalások során”, és a cégvezetők a jelenlegi bizonytalanság fenntartására törekednek, miközben a dolgozói elégedetlenség egyre nő.

Az érvényes szabályozás értelmében elég néhány órával korábban bejelenteni a munkabeszüntetést, azonban az utasokat az érdekképviselet a kellő időben tájékoztatni fogja, amennyiben ezt a menedzsment nem teszi meg – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik