Belföld

Elindultak az új rádiók

Pár másodperccel éjfél után elindult a két új országos kereskedelmi rádió: a Sláger helyén jelentkező NeoFM és a Danubiust váltó Class FM.

Ugyanebben az időben egy kisebb csoport virrasztott a Sláger Rádió budapesti székházánál. Körülbelül húszan álltak gyertyát égetve az épület előtt, és a kereskedelmi adó műsorát hallgatták.

Az ORTT október 28-án meghozott döntésének értelmében szerda éjféltől az FM1 Zrt. által működtetett NeoFM sugározhat hét éven át az eddig a Sláger által használt hullámhosszon.

“Adásunk nem áll meg” – olvasható a most búcsúzó országos adó honlapján, ahol arra biztatják a hallgatókat, hogy hallgassák az interneten a rádiót.

Hol kacagva, hol elfogódottan, vagy éppen könnyeikkel küszködve búcsúztak szerda éjjel, az utolsó adásórában a Danubius Rádió műsorkészítői.

“Mindenkinek nagyon köszönöm, egy hihetetlen élmény volt” – mondta kevéssel fél tizenkettő után Földes Ádám vezérigazgató; “sajnáljuk, a szívünk szakadt meg, egy részünk veszett oda, de igyekszünk felállni, keresni a jövőt” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik