Belföld

Szuperprodukciók foroghatnak Fóton

Csütörtökön nyílik a Mafilm új stúdiója Fóton.

Csütörtökön adják át a Mafilm fóti telepén, a két éve leégett Huszárik stúdió helyén épült, 2000 négyzetméteres új műtermet. 550 millió forintból épült és kétszer akkora, mint a régi. Ez lett a Mafilm legnagyobb stúdiója, amiben decembertől már lehet forgatni.

„A Huszárik műterem átadásával a fóti gyártóbázis bármilyen produkciót képes lesz fogadni a reklámfilmtől kezdve a nagy nemzetközi produkción át a magyar filmekig, az új épület ugyanis a külföldi sztenderdeknek is megfelel” – hangsúlyozta a Tolmár Tamás, vezérigazgató. „Ez egy sound proof műterem, ami azt jelenti, hogy eredeti hangot is lehet benne venni, gyakorlatilag laboratóriumi körülmények állnak rendelkezésre. Több producer érdeklődött már” – tette hozzá.

A filmes vállalatnak a Huszárik stúdióval együtt összesen öt műterme lesz (Fóton három, a budapesti Róna utcában pedig kettő), így teljes körű szolgáltatást tud nyújt a produkcióknak: külső díszletekkel, ruhákkal, kellékekkel és természetesen szakemberekkel is el tudja látni a forgatásokat .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik