Belföld

Vona nem békül a cigányokkal

Egyfajta békítő találkozónak látszott Vona Gábor sajóbábonyi sajtótájékoztatója. Jelen volt ugyanis az országos és a megyei cigányvajda, és a település polgármestere. A békítés nem sikerült, Vona Gábor nem fogott kezet a cigány vezetőkkel.

Nagy rendőri biztosítást vezényeltek ki kedden is a borsodi kisvárosba, ahol Vona Gábor, a Jobbik elnöke tájékozódott a kialakult helyzetről, majd tájékoztatta a sajtó képviselőit a párt álláspontjáról. Helyszíni tudósítóink szerint ezután a helyi iskola tornatermében megtartott sajtótájékoztató egyfajta békítő show-hoz hasonlított első látásra.

A Jobbik-szimpatizánsok (a katonás egyenköszönésből ítélve vélhetően civil ruhás gárdisták) sorfala között megtartott tájékoztatón Vona mellett ugyanis felszólalt Nagy Imre, Sajóbábony polgármestere, valamint Lakatos Attila megyei cigányvajda és Kállai Csaba országos fővajda is.

Vona Gábor szerint “tudatosan szítják és hergelik a cigányságot” a Magyar Gárda és a párt ellen. Úgy fogalmazott, a településen kialakult helyzet “csepp a tengerben, pattanásig feszült a helyzet”, főleg Kelet-Magyarországon.

Kifejtette, hogy elég volt a szép szavakból, most már konkrét lépéseket várna a cigány vezetőktől. Mint mondta, amíg ilyet nem lát, addig nem hajlandó kezet fogni velük. A szintén felszólaló helyi orvossal ellentétben nem is tette. A sajtótájékoztató után beült a mikrobuszába és elviharzott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik