Belföld

Tömegverekedés Sajóbábonyban

Tömegverekedés tört ki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóbábonyban. A rendőrség lezárta a településre vezető utat.

A megyei és országos cigányszervezetek vezetői elindultak Sajóbábonyra, hogy a helyszínen tájékozódjanak a történtekről. Vereckei Csaba megyei rendőrfőkapitány és Lakatos Attila, a Borsod megyei cigányvajda egyeztetnek egymással a helyzet mielőbbi megoldása érdekében.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a rendőrség lezárta a 26-os számú főutat Sajóbábonnyal összekötő bekötőutat. A kisváros környékére az esti órákban több mint száz férfi és nő érkezett, akik közül többen a Magyar Gárda egyenruháját viselik. Őket a rendőrség nem engedi be Sajóbábonyra.

A város szélén legalább száz helybeli roma is gyülekezik, ők egy égő máglya mellett csoportosulnak, és indulatos mondatokat kiabálnak a feléjük közelítőknek.

A borsodi településen vasárnap délután kitört verekedés, Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerint vélhetően összefüggésben van egy szombati lakossági fórummal.

A Jobbik rendezvényét próbálták megzavarni szombaton több tucatnyian, akkor azonban a rendőrség fellépésének köszönhetően nem sikerült, vasárnap viszont már történt összecsapás, mely során 40-50 ember esett egymásnak – írja a Borsod Online.

A rendbontók egy autót összetörtek, a rendőrség nagy erőkkel van a helyszínen. Az incidensben egy nő sérült meg. A rendőrség garázdaság, testi sértés ügyében folytat büntetőeljárást több gyanúsított ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik