Belföld

Népszerű a múzeumok őszi éjszakája

Hagyományteremtő jelleggel rendezték meg a múzeumok első őszi éjszakáját. Az este folyamán 31 budapesti és 49 vidéki kiállítóhely várta a látogatókat.

Az érdeklődők sora egészen a Dózsa György útig kígyózott a Szépművészeti Múzeum előtt, amelynek épületében Jamie Winchester zenélt a látogatóknak.

A kisgyerekkel érkező családokat vonzotta leginkább a Műszaki és Közlekedési Múzeum, amelyben vasúti modelleket és régi mozdonyokat, utaskocsikat, illetve a felső szinten a hajókat és más közlekedési eszközöket lehetett megnézni.

Rengetegen voltak kíváncsiak a Budai Vár alatt húzódó Sziklakórházra is. Az esti, hangszerekkel és gyertyákkal kísért őrségváltást hatalmas tömeg kísérte figyelemmel. A múzeumnál annyi érdeklődő gyűlt össze, hogy az esze folyamán le is kellett zárni a Várba vezető utakat az autóforgalom elől.

A Természettudományi Múzeumban a Predátorok és a Vadászati kiállítás bizonyult a legnépszerűbbnek, de a kiállítóhely kézműves- és ügyességi programokat is kínált az érdeklődőknek.

Szombat éjszaka a felnőttek 1300 forintért, a hat évesnél idősebb gyerekek 600 forintért, a hat éven aluliak pedig ingyen térhettek be bármely kiállítóhelyre, valamint igénybe vehették a 18 és 24 óra között közlekedő múzeumbuszokat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik