Belföld

Mérgezés az új bevásárlóközpontban

Sokan lettek rosszul a budapesti Allee bevásárlóközpontban, ahol vasárnap kora délután nem működött megfelelően a szellőzőrendszer.

Összesen tizenketten lettek rosszul a nemrégiben átadott legújabb budapesti bevásárlóközpontban, ahol a szellőztető berendezés hibásodott meg és tömeges szén-monoxid mérgezés történt.

Az épület mínusz második szintje részben parkoló, részben pedig egy élelmiszerüzlet, ott lettek rosszul az emberek. A tűzoltóság azt a szintet kiürítette – tájékoztatta Molnár Péter, a
Fővárosi Tűzoltóság szóvivője a Távirati Irodát.

A tűzoltók nem engedik arra a szintre az autókat, és a szellőző-berendezést magasabb fokozaton üzemeltetik. A szén-monoxid mérgezéses tüneteket produkáló emberek közül öt személyt kellett kórházba szállítani, heten pedig vizsgálat alatt állnak.

A tűzoltóság szakemberei a vészhelyzeti felderítő szolgálattal közösen méréseket végeznek, amennyiben szükséges, további kiürítésekre is sor kerülhet. Az épületet nem zárták le, a bevásárlóközpont nyitva van, az érintett szinten található Interspar kivételével. A bejáratnál mentőautók várakoznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik