Belföld

A Fidesz nem tágít: Hunvaldnak nem jár fizetés

Ismét kezdeményezni fogja az erzsébetvárosi Fidesz-frakció az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György VII. kerületi polgármester alapilletményének felfüggesztését.

Vattamány Zsolt, a Fidesz erzsébetvárosi frakciójának vezetője ezt azután mondta, hogy egy nappal korábban a kerületi képviselő-testület úgy döntött: továbbra is jár Hunvald Györgynek az alapilletménye az önkormányzattól.

A kerületi frakcióvezető szerint pénteken világossá vált, hogy az MSZP azt akarja, a polgármester a börtönben is megkapja a fizetését, méghozzá közpénzből. Az ügyben megszólaló szocialista politikusok egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesznek, “össze-vissza beszélnek” – tette hozzá.

Az MSZP csak húzza időt, átveri az embereket azért, hogy védjék egy súlyos bűncselekményekkel gyanúsított párttársukat – mondta a fideszes politikus, aki szerint a jogi helyzet is teljesen egyértelmű: börtönben ülő polgármesternek nem jár fizetés.

Vattamány Zsolt szerint több mint érdekes, hogy míg a szocialisták mindent megtettek annak érdekében, hogy Hunvald György lemondjon fővárosi közgyűlési tagságáról, addig az egyáltalán nem zavarja őket, hogy a mai napig ő a VII. kerület polgármestere és a kerületi MSZP elnöke is.

A szocialisták pénteken ismét “Hunvald György bűntársaivá váltak”, nyilvánvalóvá tették hozzáállásukat a demokratikus intézményrendszerhez, illetve leleplezték sajátos gondolkodásmódjukat, amelynek követői százmilliós végkielégítéseket fizetnek ki, a közösséget hátrányosan érintő szerződéseket kötnek, és “börtönben ülő kiváltságosoknak juttatnak közpénzből nem mindennapi zsebpénzt” – fejtette ki véleményét Vattamány Zsolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik