Belföld

Részegen lőtt a rendőrökre

Fegyverrel támadt a vele szemben intézkedő rendőrökre egy 43 éves tápiószelei férfi; a rendőrség hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tett, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt folytat eljárást.

Csütörtökön az esti órákban érkezett bejelentés a rendőrségre, amely szerint B. Attila erősen ittas állapotban egy rendőri segítséget kérő nő háza előtt fenyegetőzik, a bejárati ajtót rugdossa, valamint a nála lévő fegyverrel több lövést adott le.

A bejelentést követően rövid időn belül a helyszínre érkeztek a helyi rendőrőrs járőrei. Ahogy közelítettek a dühöngő férfi felé, az a nála lévő fegyverrel először a levegőbe, majd célzottan, a járőrautó felé több lövést adott le.

A helyszínre további rendőrök érkeztek, miközben a már ott lévő járőrök folyamatosan szóval tartották a fenyegetőző férfit. Ennek köszönhetően sikerült elérniük, hogy agresszív magatartásával alábbhagyjon. Végül az intézkedő rendőrök meggyőző érveinek, következetes, folyamatos kommunikációjának köszönhetően sikerült a férfit jobb belátásra bírni, aki a nála lévő fegyvert – melyet engedély nélkül tartott – átadta. Ezt követően előállították a nagykátai rendőrkapitányságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik