Belföld

Eltűnhet a Radiocafé

Azzal, hogy a Neo FM országos rádió lesz, veszélybe kerül a fővárosi Radiocafé.

Összeférhetetlenség miatt felbontotta a Radiocafé szerződését a Neo FM-et működtető vállalkozás – írta csütörtöki számában a Népszabadság. A mostantól országos rádiót is birtokló EMG-nek ugyanis nem lehet befolyásoló részesedése más rádióban, márpedig most van, hiszen birtokolja a fővárosi vételkörzetű Radiocafét.

A két új országos sugárzású kereskedelmi rádió, a Klassz és a Neo FM szerdán írták alá a műsorszolgáltatási szerződést az ORTT-vel. Az aláírással egy időben közös megegyezéssel felbontották egy másik, szintén az érdekeltségi körébe tartozó adó, a Radiocafé műsor-szolgáltatási szerződését – nyilatkozta a lapnak Kádár Tamás, az EMG Group ügyvezetője.

Az ilyen jogsértő helyzet felszámolására a pályázati kiírás két lehetőséget kínált. Az egyik, hogy az összeférhetetlenséget okozó kisebb rádió visszaadja frekvenciáját. A másik, hogy felbontja az ORTT-vel a műsor-szolgáltatási szerződését.
A Radiocafé esetében az utóbbi történt, de a közös megállapodás szerint 180 nap van rá, hogy az összeférhetetlenség megszűnjék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik