Belföld

Kis lyukat ütött a büdzsébe az SZDSZ

Az MSZP-frakcióval szemben szavazott a képviselőház. A megszavazott SZDSZ-es javaslat 150 millió forintot adna a legrászorultabbakat képviselő társadalmi szervezeteknek.

Minimális szavazatkülönbséggel, 187 igen és 185 nem vokssal az Országgyűlés elfogadott egy Béki Gabriella, Velkey Gábor és Gulyás József szabad demokrata képviselők által jegyzett módosító indítványt, melyet a kormány nem támogatott. A javaslat 150 millió forintot adna a legrászorultabbakat és a legelesettebbeket képviselő társadalmi szervezeteknek. A módosító javaslatra igennel szavazott a teljes Fidesz-KDNP frakció, Hankó Faragó Miklós kivételével a szabad demokraták, valamint a függetlenek is, akik közül csak Császár Antal voksolt nemmel.

Vagyis lényegében a szocialista frakcióval szemben szavazott a Ház, az MSZP-sek közül egy képviselő – Török Zsolt – nyomott egyedül igen gombot. A javaslat indoklása szerint a jövő évi költségvetés elfogadása után az átlagosnál lényegesen nagyobb megszorítást szenvednének el ezek a társadalmi szervezetek.

A módosító indítvány szerint pluszpénzt kapna például az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Szövetsége, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, valamint a Magyar Szervátültetettek Országos Sport, Kulturális és Érdekvédelmi Szövetsége. Az ehhez szükséges 150 millió forintot a Miniszterelnöki Hivatal Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalától vonnák el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik