Belföld

Bosszúból zárják be a vasútvonalakat?

Politikai bosszú vezényli a kormányt a vasútvonalak bezárásánál – jelentette ki Fónagy János, fideszes parlamenti képviselő. Szerinte megtakarítás helyett többletkiadásra kell számítani.

A Fidesz szerint a szocialisták néhol „a vasút megőrzésének bajnokaként” tüntetik fel magukat, bizonyos vidékeket pedig “büntetnek” az intézkedésekkel. Például hozta a Putnok-Szilvásvárad-Eger vonalat, ahol megmarad a Szilvásvárad-Eger szakasz, de bezárják a Putnok és Szilvásvárad közti részt.

Megemlítette a Siófok-Karád-Tab-Kaposvár vonalat is, ahol hasonló a helyzet, illetve a Tapolca-Ukk távot. Utóbbi megmarad, mert Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezetője szót emelt érte.

A közösségi közlekedés ma több mint 80 ezer embernek ad közvetlenül munkát. Ha ez a létszám és így a befizetett közterhek is jelentős mértékben csökkennek, akkor a társadalom által eltartottak száma azonnal tovább fog növekedni, a költségvetés adó- és járulékbevétele pedig csökken – mutatott rá Fónagy, aki szerint „nem tönkretenni, hanem fejleszteni kell a vasútvonalakat”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik