Belföld

Hamis bizonyítékok Rózsa Floresék ellen?

Eduardo Rózsa Flores állítólagos terroristacsoportjának ügyét vizsgáló bolíviai ügyész szerint nem tekinthetik bizonyítéknak azt a videót, ami csütörtökön jelent meg a helyi médiában. A felvételt maguk a kommandósok készítették azon az éjszakán, amikor lelőtték Eduardót és társait.

A videón egy rendőr sétál el Tóásó Előd hátizsákjával, utána betesz egy fegyvert a szobájukba, „találnak” dinamitot, de nincs hozzá gyújtózsinór, pár másodperc múlva kerül egy.

Ellenzéki képviselők ennek nyomán azzal vádolják a kormányt, hogy ügynökei utólag rejtettek el dolgokat a felszámolás helyszínén. Jorge Quiroga volt bolíviai elnök kijelentette: “a videók azt bizonyítják, hogy utólag helyeztek el bizonyítékokat, hogy ezzel igazoljanak egy állítólagos lövöldözést, miközben az, ami történt, világosan kivégzés volt”.
Alfredo Rada miniszter azt mondta: “a felvételek valódiak, megerősítik, hogy a hírszerzésnek már korábban információja volt a terrorista csoportról. Ez nem lephet meg senkit, a dolgokra nem vaktában bukkannak rá”. Marcelo Sosa ügyész mégsem tekinti bizonyítéknak, mert “nem terjesztették be hivatalosan a belügyminisztériumban, ami elengedhetetlen előfeltétele annak, hogy kiértékeljék és megállapítsák a hitelességüket. A médiában történt terjesztésük korlátozza bizonyíték minőségüket is”.

A kormány terrorizmussal, és szakadár fegyveres erő szervezésével vádolja a magyar Tóásó Elődöt és a bolíviai-horvát Mario Tadicot, akik az állítólagos terroristacsoport életben maradt tagjai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik