Belföld

Tarlós: működőképes a közgyűlés

Továbbra is működőképes a fővárosi közgyűlés, ahogy a szavazások eredményeiből is kiderül - jelentette ki Tarlós István, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője a csütörtöki közgyűlésen.

Mint a frakcióvezető újságíróknak elmondta: “a koalíció továbbra is működik”, ami a szavazások eredményeiből is látszik, így a közgyűlés működőképes.

Tarlós István emlékeztetett rá: Steiner Pál, az MSZP fővárosi frakcióvezetője nem is volt hajlandó nyilatkozni arról a fideszes felvetésről, hogy a szocialisták most ellenzékiek vagy sem.

Steiner Pál az ülésen erre azt válaszolta, hogy csak a bíróság tehet fel olyan kérdést neki, amelyre csak igennel vagy nemmel válaszolhat.

Tarlós szerint a Fidesz azonnal visszahívja a felügyelőbizottsági (fb) tagokat, ehhez előbb össze kell hívni a társaságok közgyűléseit. Pontos adatokat a tagok számával kapcsolatban nem tudott közölni. Értelmetlen azt tovább folytatni, hogy – mint például a BKV esetében – 10 fb-tag közül csak egy ellenzéki – tette hozzá.

Úgy fogalmazott, hogy az MSZP még a BKV fb-elnöki tisztségéről sem hajlandó tárgyalni, amely posztot Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester átadna az ellenzéknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik