Belföld

Veres hónapokig készült a vizsgára

Veres János volt pénzügyminiszter "sok hónapot" fordított arra, hogy felkészüljön középfokú angol nyelvvizsgájára - írta szerdai számában a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztetett: Veres János első azon a listán, amelyen az MSZP a brüsszeli uniós biztosi poszt betöltésére alkalmas jelölteket sorolta fel a kormányfőnek. Bajnai Gordon egyelőre nem hozta meg a végleges döntését.

Veres János a Magyar Nemzetnek annyit mondott: Budapesten vizsgázott és “sok hónapot” fordított a felkészülésre.
A volt pénzügyminiszter korábban az MTI felvetésére, mely szerint a poszttal összefüggésben aggályok fogalmazódtak meg az idegennyelvtudását illetően, azt mondta: “régi ismeretek alapján próbálnak valakik az idegennyelvtudás hiányával vádolni.

Az elmúlt időszakban sokat tettem annak érdekében, hogy a meglévő angol nyelvismeretemet tovább fejlesszem, ezt a közeli időszakban nyelvvizsgával is szeretném dokumentálni”. Hozzátette: németül eddig is kommunikált már a német nyelvterületről érkező kollégákkal.

Egyébként nem tolmácsot keresnek az Európai Bizottságnál, politikus szakembereket várnak, ezt világosan megfogalmazták többen – mondta akkor a politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik