Belföld

Dávid Ibolya nem egyezkedik az SZDSZ-szel

Az MDF nem tervez pártszerű együttműködést az SZDSZ-szel a választásokon - nyilatkozta a Népszabadságnak Dávid Ibolya MDF-elnök, aki szerint az MDF-Fidesz koalíció jelenleg egy háromismeretlenes egyenlet.

A pártelnök a lap keddi számában megjelent cikk szerint nem lát ma olyan pártot a politikai palettán, amely a magatartása, értékei és programja alapján a választásokon partnere lehetne a demokrata fórumnak.

Arra a kérdésre, hogy az MDF valóban készül-e a Fidesszel koalícióra, azt mondta: “ez most egy minimum háromismeretlenes egyenlet; nem lehet tudni, mi a választói akarat, nem lehet ismerni a Fidesz programját, s azt sem, hogy kikkel alakítanának kormányt”.

A koalíció mindig kényszer, amelyet a választói akarat hoz létre. A politikai szándék után következik, hogy ki-ki milyen feltételekkel vállalkozik az együttműködésre, azután pedig közös cselekvési tervet is el kell fogadni – mondta. Dávid Ibolya szerint mindezek alapján erre a kérdésre felelős pártelnökként nem tud válaszolni, “a kérdés nem aktuális”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik