Belföld

Parlamenti vitatéma lett Molnár Oszkár

Nagy vita alakult ki Molnár Oszkár körül a parlament hétfői ülésén. Szabó Zoltán MSZP-s képviselő szerint Edelény polgármestere cigányozott, ő azonban azt mondta: ez csúsztatás. Ráadásul megfenyegették, hogy ne perelje be az őt korábban "lenácizó" Lendvai Ildikót. A romaügyi kormánybiztos mindezen kiakadt. Videó!

Edelény polgármestere napirend előtt szót kért a parlamentben, hogy visszautasítsa Szabó Zoltán szavait. A szocialista honatya felszólalásában ugyanis arra utalt, hogy Molnár Oszkár korábban “cigányozott és zsidózott”.

A Fidesz képviselője szerint ez csúsztatás, ő ugyanis a többségi és a kisebbségi társadalom közti feszültségre, valamint a külföldi tőke hatalmas méretére hívta fel a figyelmet.

Molnár Oszkár azt is elmondta, hogy egy, az MSZP holdudvarához tartozó jogvédő sms-ben megfenyegette őt, hogy “beláthatatlan nemzetközi és jogi következményei lesznek, ha nem hagyja békén Lendvai Ildikót.

Az MSZP elnöke ugyanis múlt héten nácinak nevezte Molnár Oszkárt, aki emiatt feljelentést szeretne tenni ellene.

A vitába bekapcsolódott Teleki László szocialista képviselő, romaügyi biztos is, és felháborodásának adott hangot Molnár Oszkár szavai miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik