Belföld

Felháborodtak Pelczné csokiján

Pelczné Gáll Ildikó egy magyar cég csokoládéját osztogatta képviselőtársainak, hogy így hívja fel a figyelmet arra, hogy ki kaphat támogatást és ki nem. Az SZDSZ képviselői felháborodtak a reklámon. Videó!

Pelczné Gáll Ildikó fideszes képviselő olyan “értelmetlen”, de támogatást kapott vállalkozásokra hívta fel a figyelmet, mint a negyven millió forintért Bodrogkeresztúron épült negyven centiméteres kilátó, illetve a drégelypalánki kutyafittnesz.

Mint mondta, a plenáris ülés megkezdése előtt az ülésterembe érkező képviselőknek egy-egy nemzeti színű szalaggal átkötött csokoládét adott, amellyel arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy a terméket gyártó magyar kft. nem jutott be a hipermarketek polcaira, a piac így beszűkült számukra. Szólt egy másik magyar termékről, a napelemes tetőcserépről is, amely szavai szerint világszabadalom.

Arra kérte a szocialista képviselőket, hogy ezeket a vállalkozásokat támogassák, ne az értelmetleneket.
Az ellenzéki képviselő felszólalását többször is bekiabálások szakították félbe.

Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára azt válaszolta: nem attól függ egy projekt megítélése, hogy azt a kormány milyennek ítéli meg.

Kóka János liberális politikus viszont felszólalásának elején kifogásolta, hogy Pelczné Gáll Ildikó “egy csokoládét és egy tetőcserepet népszerűsített a parlamentben”.

Eörsi Mátyás szabad demokrata képviselő napirend előtt szót kért, és szintén felháborodásának adott hangot, hogy egy cég reklámját beengedték a Parlamentbe. Katona Béla házelnök ígéretet tett arra, hogy a Házbizottság kivizsgálja az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik