Belföld

Elvesztette parkolóját az Egészségügyi Minisztérium

Az V. kerületi önkormányzaté marad az Egészségügyi minisztérium parkolója, miután elutasította az állam tulajdonjog iránti keresetét a Fővárosi Bíróság (FB) hétfőn kihirdetett elsőfokú ítéletében.

„A Magyar Állam által az V. Kerületi Önkormányzat ellen tulajdonjog megállapítása iránt a Fővárosi Bíróság előtt indított polgári perben a bíróság a mai napon ítéletet hozott, melyben a felperes keresetét elutasította” – közölte az FB.

Az ügy előzménye, hogy a belvárosi önkormányzat 2007 nyarán megkereste azokat az állami szervezeteket és külképviseleteket, amelyek az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanokat parkolónak használták. A kerületnek az Egészségügyi Minisztériumon kívül sikerült peren kívül megegyeznie valamennyi érintettel, a tárca azonban azt közölte: vitatja a kerület tulajdonjogát a földhivatali bejegyzés ellenére.

pótdíj

Mintegy 80-100 millió forintot kaphat az V. kerületi önkormányzat az Egészségügyi Minisztériumtól (EÜM) a 2007 óta, tehát két év alatt elmaradt parkolási díjakért – mondta Rogán Antal (Fidesz) polgármester. Székely Tamás egészségügyi miniszter hétfőn azt mondta, hogy továbbra sincs fizetési kötelezettsége a tárcának, az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik