Belföld

Gáz nélkül maradnak a színészlakások Zalaegerszegen

A felhalmozott adósságok miatt megszüntették a gázszolgáltatást a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Pázmány Péter úti színészlakásaiban - írta a Zalai Hírlap.

A színészház 34 lakásában nincs meleg víz, a főzést is csak rezsóval vagy villanytűzhellyel tudják megoldani. A színészlakások közös gázóráját kedden szerelték le az E.O.N szakemberei, így azok a lakások is gáz nélkül maradtak, amelyeknek a bérlői eddig rendszeresen fizettek a szolgáltatásért.

Az üzemeltető LÉSZ Kft. már júliusban tájékoztatta színházat, hogy a felhalmozott 2,7 millió forint elmaradás miatt veszélybe kerülhet a házban a gázellátás – mondta el a lapnak Udvar Sándor, a LÉSZ Kft. ügyvezető igazgatója.

Szabó József, a színház megbízott igazgatója a lapnak azt nyilatkozta, a színház készfizető kezesként kedden 345 ezer forintot utalt át a működtetőnek. Ez az összeg a városban található összes, mintegy 51 színészlakás lakóinak tartozását fedezi, de a színészházból el- és kiköltözők több mint 800 ezer forintnyi tartozásáért a színház már nem vállal kezességet – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik