Belföld

Fodor keserű és felszabadult

Felkavaró érzés volt lemondani a parlamenti mandátumról, de másfelől érzek egy érdekes felszabadulást is - mondta az MTI-nek adott interjújában Fodor Gábor.

Az SZDSZ volt elnöke szerint a liberalizmusnak van helye a hazai politikában, de az SZDSZ romjain nem lehet új formációt létrehozni.

A mandátumáról való lemondása kapcsán kijelentette, hogy a politika a hivatása, amit nem kalandnak, hanem hitvallásnak tekintett. Úgy fogalmazott, hogy az elmúlt két évtizedben “szívvel lélekkel, becsülettel” tette a dolgát ezért is fájdalmas számára, hogy a parlamenti ciklus nélküle kezdődött el. Mint mondta, döntése miatt sok nehéz pillanatot élt át lelkileg, de úgy érzi, hogy ez volt a tisztességes és becsületes megoldás.

Meglátása szerint ugyanis komoly gondok érzékelhetőek a közéletben, mert ma Magyarországon nincs se párbeszéd, se együttműködés, se összefogás és véleménye szerint ez hiányzik az SZDSZ-ből is.

Fenntarthatatlannak nevezte, hogy “háborús állapotok” uralkodnak a párt és a képviselőcsoport között, miközben az SZDSZ “gyakorlatilag parlamenten kívüli párt, mert a frakció külön utakon jár”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik