Belföld

Vasárnap záporok jöhetnek

Szombaton késő nyáriasan alakul az időjárás, vasárnap megnövekedhet a felhőzet, és záporok is kialakulhatnak.

Szombat délután a Dunántúl nyugati felén több, a keleti területek felett kevesebb felhő lesz az égen, és főként ott várható többórás napsütés. Elszórtan lehetséges záporeső, néhol egy-egy zivatar. A Dunántúlon a mérsékelt északi szél mellett időnként élénk széllökések is előfordulnakmajd, míg másutt gyenge lesz a légmozgás. A hőmérséklet késő nyáriasan alakul, 23 és 30 fok között várható a csúcshőmérséklet.

Szombat éjszaka a legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 12 és 17 fok között alakul, de a szélcsendes derült völgyekben ennél néhány fokkal hűvösebb is lehet. Vasárnapra az északi megyékben felszakadozhat a felhőzet, az ország nagy részén azonban marad a sok felhő. Elszórtan, főként a délnyugati megyékben lehet záporeső. A délelőtti órákban is változóan felhős égre, elszórtan záporesőre számíthatunk. Továbbra is a Dunántúlon élénkülhet meg az északi-északnyugati szél, másutt marad a gyenge légmozgás.

Vasárnap a délután órákban gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, emellett néhány órás napsütésre mindenhol számíthatunk. Szórványosan várható záporeső, zivatar. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad, azonban zivatarok környezetében lehetnek erős széllökések. A legmagasabb délután hőmérséklet 21 és 28 fok között alakul.

Bővebben az FN.hu időjárás oldalán >>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik