Belföld

Fékdob ölt a 62-es úton

Lerepült, s egy szembejövő autóba csapódott egy teherautó fékdobja csütörtökön a 62-es főút Szabadegyháza és Perkáta közötti szakaszán. A balesetben a személykocsi egy utasa meghalt, sofőrje súlyosan, életveszélyesen sérült. A gépkocsivezető nem észlelhette az alkatrész leválását - közölte a rendőrség.

A kocsiba csapódott alkatrész előbb a gépkocsi 64 éves kiskunhalasi vezetőjét találta el, aki elvesztette az eszméletét, majd a gépkocsi jobb hátsó ülésén utazó 59 éves kiskunhalasi hölgynek okozott olyan súlyos sérülést, hogy a helyszínen meghalt. A sofőrt a helyszínen újraélesztették – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Németh-Kész Mónika rendőr százados tájékoztatása szerint az autót a jobb első ülésen utazó utas kézifékkel állította meg.
A teherautó vezetője elhajtott a helyszínről, de az elsődleges szakértői vélemény szerint a fékdob leválását nem is észlelhette.

Az is elképzelhető, hogy az egy másik teherautóról már korábban levált, s az úttesten heverő alkatrészt csapta neki a személyautónak a vele szemben elhaladó teherautó – tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

A rendőrség olyan teherautót keres, amelynek hiányos a fékberendezése. Kéri, hogy az a gépkocsivezető, aki a baleset előtti időpontban a 62-es főúton közlekedett, s észleli, hogy hiányos a fékberendezése, jelentkezzen a rendőrségen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik