Belföld

MSZP: tudatosan járatják le Hagyót

Az MSZP szerint a Fidesz budapesti "papagájkommandója" a tényeket elferdítve, tudatosan készül Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes lejáratására.

Tarlós Istvánnak “szelektív” az emlékezete, mivel Hagyó Miklós az elsők között volt, aki vizsgálatot kezdeményezett a BKV tarthatatlan végkielégítési gyakorlatával szemben – közölte az MSZP budapesti szervezetének elnöksége a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének sajtótájékoztatójára reagálva.

Mint a közleményükben írják, Tarlós István pontosan tudja, hogy Kocsis István, a BKV vezérigazgatója tudott a több tízmilliós végkielégítésekről, valamint Szalainé Szilágyi Eleonóra volt humánpolitikai igazgató továbbfoglalkoztatásáról, mert a könyvvizsgálói jelentésen Kocsis István aláírása szerepel.

Úgy fogalmaztak: “megmagyarázhatatlan”, hogy ezekről a Fidesz nem hajlandó tudomást venni, mint ahogy arról sem, hogy a BKV-val kapcsolatos feladatokat Hagyó Miklós a szabad demokrata főpolgármester-helyettes Ikvai-Szabó Imrével megosztva látja el.

Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: valószínűleg fegyelmi vizsgálatot kezdeményez a Fidesz-KDNP-frakciószövetség Hagyó Miklóssal szemben. Mint mondta: elküldték azt az ügyészségi megkeresést, amelyben a múlt szerdán ismertetett öt ügy kivizsgálását kérik a legfőbb ügyésztől.

Augusztus 19-i sajtótájékoztatóján Tarlós István öt ügyet említett, amelyek miatt az ügyészséghez fordulnak. Ezek közé tartozik Hagyó Miklós sajtóreferensének, Horváth Évának az ügye; a sajtóreferens a BKV alkalmazásában állt, majd augusztus 18-án, miután az Index ezt nyilvánosságra hozta, menesztették.

A pénteki felügyelőbizottsági ülést követően Vitézy Dávid ezzel összefüggésben közölte: Horváth Éva közvetlen főnöket, Zelenák Tibort rendkívüli felmondással elküldték a BKV-tól, emiatt – bár már kifizették neki 21 milliós végkielégítését – azt vissza kell fizetnie a BKV-nak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik