Belföld

Fidesz: hülyének nézi az embert az MSZP

A Fidesz szerint a szocialisták teljesen hülyének nézik az embereket a fővárosi és állami cégeknél kifizetett hatalmas végkielégítések ügyében - reagált Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője arra, hogy a kormányfő határozatot írt alá az állami többségi vállalatok vezető tisztviselői bérének nyilvánosságra hozataláról.

Az MTI értesülése szerint nyilvánosságra kell hozni minden olyan vezető tisztségviselő pénzbeli juttatásait, aki állami többségi befolyással működő gazdasági társaságnál tevékenykedik. Az erről szóló határozatot pénteken írta alá Bajnai Gordon miniszterelnök.

A köztulajdonban álló gazdasági társaságok működésének átláthatóbbá tételéről szóló kormányrendelet szerint szeptember 15-étől bárki számára hozzáférhető módon, az interneten kell közzétenni az érintettek pénzbeli juttatásait.

Szijjártó Péter az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: lebukott az MSZP; miután több milliárdot fizettek ki a fővárosban és állami cégeknél is hatalmas végkielégítésekre, a szocialisták úgy csinálnak, mintha éppen ők harcolnának a – saját maguk által kifizetett – végkielégítések ellen. “Teljesen hülyének nézik az embereket!” – fogalmazott reagálásban a fideszes politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik