Belföld

Inzultálták a szlovák nagykövetet

Ráhúzott egy gépkocsi Szlovákia budapesti nagykövetének autójára a fővárosban csütörtökön a Magyar Televízió esti híradójának beszámolója szerint. A hírműsorban az is elhangzott, hogy szidalmazták is a diplomatát.

Az eset a II. kerületi Bem József térnél történt, a nagykövetet szállító szlovák rendszámú autót – eddig tisztázatlan körülmények között – megpróbálta leszorítani az útról egy gépkocsi, ám sérülés nem történt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nem erősítette meg a sajtóinformációt.

A BRFK korábban azt közölte, tanúként hallgattak ki két budapesti férfit a szlovák nagykövetség budapesti épülete ellen szerdán elkövetett Molotov-koktélos támadás ügyében; a nyomozók azt vizsgálják, hogy ez a két ember összefüggésbe hozható-e a bűncselekménnyel.

A kedd esti Debrecen-Levszki Szófia labdarúgó-mérkőzés után nagy tömeg haladt el a szlovák nagykövetség előtt. A rendőrök 23 óra 40 percig tartózkodtak a követség épületénél. Az elkövető megvárta, amíg elmennek, s ez után dobott Molotov-koktélt az épületre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik