Belföld

Nem nyitott ki a debreceni söröző

A debreceni sörözőben, ahol csütörtök éjjel elfogták a romagyilkosságok gyanúsítottjait, pénteken délután fél ötre fejezték be a rendőrök az éjszaka három órától tartó helyszínelést.

A sörözőt pénteken már nem nyitották ki – tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen. Az MTI tudósítójának információi szerint az éjszaka folyamán összesen hat személyt állítottak elő a rendőrök.

Közülük négyen a Perényi 1. söröző biztonsági őrei. Egy személyt egy Bethlen utcai lakásból éjjel három órakor vittek be a kommandósok a rendőrségre, míg előállították azt a programszervező nőt is, aki a Perényi 1. sörözőbe rendszeresen szervezte a különféle rendezvényeket.

Az MTI úgy értesült, hogy közülük összesen öt személyt vettek őrizetbe és négyet már előzetes letartóztatásba helyeztek.
A sörözőt egyébként általában fiatalok látogatják a debreceni
múzeumi negyedben.

Az egyik biztonsági őrt K. Istvánt szélsőséges jobboldali nézeteiről ismerik. Mivel a söröző egy bírósági épület pincéjében működik, mellette pedig múzeum van, kevés szemtanúja volt az éjszakai rendőrségi akciónak.

Egy környéken lakó az MTI-nek csupán annyit mondott, hogy az éjfél utáni órákban nagyon sok rendőrt látott a környéken. Az MTI úgy tudja, hogy a kommandósok teljesen ellepték a szórakozóhelyet, a vendégeket falhoz állították, igazoltatták, megmotozták, s négy személyt magukkal vittek.

A helyszínelés ezt követően éjszaka három órakor kezdődött és délután fél ötig tartott a debreceni Perényi 1. sörözőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik