Belföld

Az MSZP méltó büntetést vár

Az MSZP azt várja el a magyar igazságszolgáltatástól, hogy a valódi bűnösökkel szemben elmegy a magyar jogrend legvégső határáig - közölte Lendvai Ildikó a párt elnöke annak kapcsán, hogy elfogták a romák elleni támadások gyanúsítottjait.

A közlemény szerint az MSZP azt várja el, hogy az igazságszolgáltatás olyan ítélettel sújt le az elkövetőkre, amellyel példát statuál mindenki számára, akinek a gondolatait, vagy a tetteit kirekesztő, gyilkos indulatok irányítják.

A roma közösségtől pedig türelmet és bizalmat kér a Magyar Szocialista Párt. Azt kérik tőlük, bízzanak a nyomozóhatóságban, abban, hogy a valódi bűnösök kerültek kézre és bízzanak a magyar igazságszolgáltatásban, hogy a bűnösök elnyerik méltó büntetésüket.

“Közös érdek, hogy az erőszak ne szüljön erőszakot, az indulat indulatot, egyesek gyilkos, kirekesztő szándéka ne vezessen bezárkózáshoz” – fogalmaz a kormánypárt elnöke.

Az MSZP azt reméli, hogy a letartóztatások nyomán véget érhet a félelem, és véget érhet a szégyen is. A cigány családok félelme és az egész ország szégyene.

A közleményben megköszönik a nyomozóhatóság minden munkatársának az erőfeszítését, amely ehhez az eredményhez nélkülözhetetlen volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik