Belföld

Mégsem kapott milliókat Hagyó szóvivője?

Cáfolta Horváth Éva, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes szóvivője kedden az Index információit, amelyek szerint 300 ezres fizetést és összesen 10 milliós prémiumot kapott a BKV-tól, ahol a mai napig dolgozik.

Az Index.hu mai cikke olyan valós adatokat – például a nevemet – közöl valótlan állítások mellett, amely oknál fogva szeretném közölni, hogy sem a cikkben állított havi nettó 300 ezer forintos fizetésemet nem találom a bankszámlámon vagy a szerződésemben, sem pedig a cikkben megjelent 10 milliós összegű prémiumot – írta közleményében Horváth Éva.

Közölte: arról, hogy a vezetőváltás után is a BKV-nál maradhasson, Kocsis Istvánnal, a vállalat vezérigazgatójával tárgyalt személyesen, „és ha a vezérigazgató nem lenne elégedett a munkámmal, a határozatlan idejű szerződésemet bármikor felmondhatja, de eddig ilyenfajta jelzést nem kaptam. Ez ügyben egyéb nyilatkozatot nem kívánok tenni, a hírportál és a cikk szerzője ellen a mai napon a szükséges jogi lépéseket megtettem” – tette hozzá Horváth Éva.

Az internetes lap információi szerint Horváth Éva 2007 elején került a 4-es metró projekt keretében a közlekedési vállalathoz. Néhány hónapig a metróprojektet koordináló DBR igazgatóság szóvivője volt, ám a tavalyi év elejétől már Hagyó Miklós belső embereként tűnt fel a hírekben. Mint írták, a szóvivő több mint 800 ezer forintos prémiumot kapott a BKV-tól néhány nappal azelőtt, hogy kitört a BKV-t felügyelő Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes és Kocsis István BKV-vezérigazgató közötti “háborúskodás”.

Horváth Éva 300 ezer forint alatti nettó fizetését számos prémiummal és jutalommal tették kedvezőbbé a cégnél, így több mint két és fél éves munkaviszonya alatt 10 millió forintnyi prémiumhoz jutott – írta az Index.hu.

Horváth Éva az Index kérdésére elismerte, hogy pillanatnyilag mindkét helyen dolgozik, de hozzátette: a nemzetközi és a hazai gyakorlatnak megfelelően kommunikációs szakemberként – amíg nincs összeférhetetlenség – annyi helyen vállalhat munkát, amennyit teherbírása enged. A szóvivő közlése szerint „a fővárosi önkormányzat és az annak tulajdonában álló cég között nincs érdekellentét, ezért a két feladat ellátása nem összeférhetetlen, sem jogilag, sem erkölcsileg nem kifogásolható”.

Horváth Éva 2006-ban, az országgyűlési választások előtt a Schmuck Andor által menedzselt Tisztelet Társasága szóvivőjeként tűnt fel a közéletben. A választások után igazolt a BKV-hoz, de közben a Stop.hu portált is irányította – olvasható az internetes újságban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik