Belföld

Már most dugul Budapest

Már most teljesen bedugult a főváros. Az ünnep és a légi verseny már önmagában elég lenne, ám most a hídfelújítás miatt még új buszsávok is nehezíthetik az autósok dolgát. Kedd reggel már visszaszokhattunk a szokásos, munkanapi araszolásba. A java pedig még csak ezután jön...

Bár még tombol a nyár, és Budapesten érezhetően kevesebben közlekednek az utakon, a kedd reggeli forgalmon nem látszott a vakáció. Buda napok óta be van dugulva az alsó rakpart lezárása, illetve a felső rakparti sávlezárások miatt. Ezt fejelte meg, hogy az Árpád hídra Budáról felhajtók két sávját egyre szűkítették (buszsávot alakítottak ki), ezzel megbénítva a Szentendrei út belváros felé tartó oldalát.

Augusztus 20. egyszerre nemzeti ünnep és gyásznap a budapesti autósok számára. A most már több éve megrendezésre kerülő Red Bull Air Race miatt a főváros közlekedése drasztikusan megbénul a lezárások miatt, idén azonban minderre rátesznek egy lapáttal a Margit híd felújításának előkészületei is.

Már le van zárva a pesti alsó rakpart a Lánchíd és a Margit híd között, valamint a budai alsó rakpart augusztus 22-én hajnalig. Továbbá a Bem rakpart a Jégverem utca és a Bem tér között, egészen augusztus 23., vasárnap éjfélig, és ezzel egy időben kétirányúsítják a forgalmat a Fő utcában.

Augusztus 20-án részleges vagy teljes lezárásokra lehet számítani a rakpartokon, a Kossuth Lajos téren, a Várban, a délelőtti órákban az Andrássy úton, a Hősök terén, délután a Bazilika környékén, az Erzsébet hídon és a Lánchídon. Várhatóan a kora esti óráktól terelés lesz a BAH csomópontnál, a Móricz Zsigmond körtérnél, a Hegyalja úton a Mészáros utcánál, a pesti oldalon a Nagykörúton az Üllői útnál, az Astoriánál, a Nyugati térnél, valamint az Andrássy úton a Bajcsy-Zsilinszky útnál.

A Margit híd teljes lezárására augusztus 21-én kerül sor. Ezt követően csak a BKV-járatok közlekedhetnek rajta. A hídfőnél az észak felé tartó forgalmat a Tölgyfa utcán át egy sávban rávezetik a kétirányúsított Török utca – Üstökös utca útvonalra. A felújítás új buszsávok kijelölésével is együtt jár: a Flórián téri felüljárón az Árpád híd felé – mely már most erős dugókat eredményez; a Pacsirtamező utca – Árpád fejedelem útja – Bem rakpart – Fő utca és a Pusztaszeri út–Szépvölgyi út útvonalon, valamint a Batthyány utcában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik