Belföld

A rendőri pályát népszerűsítik roma fiataloknak

Pályaorientáló programsorozatot indított roma középiskolás fiataloknak a Komárom-Esztergom megyei cigány kisebbségi önkormányzat és a rendőr-főkapitányság.

Pályaorientáló programsorozatot indított roma középiskolás fiataloknak a Komárom-Esztergom megyei cigány kisebbségi önkormányzat és a rendőr-főkapitányság; a részletekről sajtótájékoztatón számoltak be csütörtökön, Tatabányán.

Először egy háromnapos táborban vesznek részt a roma középiskolások, akik megismerkedhetnek a rendőrség munkájával, a rendőrré válás mozzanataival – mondta Gorgosilits Fábián megyei rendőrfőkapitány.

Hozzátette: remélik, hogy a fiatalok a rendőri pályát választják. Ezért is fontos, hogy időben felkészüljenek, s megfeleljenek a fizikai, pszichikai feltételeknek. A tervek szerint a programsorozat a felvételiig tart majd.

A Komárom-Esztergom megyei cigány kisebbségi önkormányzat és a rendőr-főkapitányság februárban kötött együttműködési megállapodást, amelyet azóta a településekre is kiterjesztettek.
Az együttműködés részeként szeptemberben vizsgáznak roma nyelvből azok a rendőrök, akik egyúttal a cigányság kultúráját, szokásait is megismerhetik, megérthetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik