Belföld

Álom maradhat a sukorói kaszinó

Közokirat-hamisítás miatt vádat emeltek a sukorói ingatlancsere ügyében. A Velencei-tó mellett lévő telekre egy külföldi befektetői csoport gigantikus szállodát, kaszinót tervezett.

A Fejér Megyei Főügyészség szerint a vádemelésre azért került sor, mert az „ügyben érintett magánszemély” olyan sukorói címet jelölt meg állandó lakhelyéül, amelyet valójában nem is használ.

A Velencei-tó északi partján, Sukoró külterületén lévő, 70 hektáros ingatlanhoz úgy jutott hozzá egy magyar-izraeli állampolgár, hogy felajánlotta cserére a magyar államnak a Pest megyében található, 183 hektáros gyümölcsöseit.

Az M7-es autópálya és a Velencei-tó közötti területen a hírek szerint King”s City néven gigantikus idegenforgalmi létesítményt – szállodákat, éttermeket, kaszinót, szórakoztatóközpontot – építene egy külföldi üzletemberekből álló befektetői csoport.

Az elképzelés ellen erőteljesen tiltakoznak civil jogvédő szervezetek és környezetvédők, mivel szerintük az épületek tájidegenek, tönkreteszik a környezetet, károsítják a tavat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik