Belföld

Hétfőig lehet pótfelvételire jelentkezni

Augusztus 10-én jár le a felsőoktatási pótfelvételi jelentkezési határideje, de most csak egy szakra pályázhatnak a reménybeli hallgatók. A legtöbb meghirdetett képzés költségtérítéses, de összesen 25 államilag támogatott mesterszakot is meghirdettek.

Idén a pótfelvételi eljárás során több mint háromszáz szakon közel 2300 meghirdetés közül lehet választani. Alap-, egységes, osztatlan képzésben, felsőfokú szakképzésben csak költségtérítéses, míg mesterképzésben államilag támogatott és fizetős szakokat is hirdettek is meghirdettek az intézmények.

A jelentkezéskor érdemes figyelembe venni, hogy azokon a szakokon, amelyeket már a 2009. évi „rendes” eljárásban is meghirdettek, a pótfelvételi ponthatára nem lehet alacsonyabb a július 23-án meghatározott pontszámnál.

Most csak azok felvételizhetnek, akik nem adták be a lapjukat februárban a 2009 szeptemberében induló képzésekre, vagy jelentkeztek azokra, de nem nyertek felvételt. Pótfelvételizni csak egy intézménybe és egy szakra lehet. Azon mesterképzések esetében, amelyeket az intézmények államilag támogatott és költségtérítéses formában is meghirdettek, mindkét finanszírozási forma feltüntethető a jelentkezési lapon.

A ponthatárok 2009. augusztus 29-én derülnek ki. Azok a jelentkezők, akik a pótfelvételi eljárás során kerülnek be valamelyik egyetemre, főiskolára 2009. szeptemberben kezdhetik meg tanulmányaikat.

A meghirdetett szakok listája itt érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik