Belföld

Vidéken is lesz vonalhúzó parti

Tatabányán is „ponthatárváró partival” várják a felvételizőket: a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája szabadtéri mulatságot rendez július 23-án, hogy a régióban felvételizők együtt izgulhassanak és ünnepelhessenek. A fővárosi bulin pedig az oktatási miniszter is részt vesz.

Budapesten a Millenárison 16.30-kor kezdődik a Pont Ott Parti, amelyen Hiller István miniszter mellett több oktatási szakértő is részt vesz. Hasonlóan a tavalyi eseményhez idén is koncertek várják a fiatalokat. Mint arról már korábban írt az FN: a helyszínen továbbá bemutatkoznak a felsőoktatási intézmények, illetve egy fórumbeszélgetésen olyan, a felvételizőket érintő kérdések kerülnek napirendre, mint például a ponthatárok alakulása, ösztöndíj-lehetőségek, hallgatói juttatások, a diplomák piacképessége.

A jó hangulatért, a feszültség levezetésért olyan együttesek és zenészek felelnek majd, mint a The [Hated] Tomorrow, a Heaven Street Seven, a Kaukázus és lesz diszkó is DJ Jovannal.

A buli ingyenes, a koncertek mellett különböző ügyességi játékokkal, mászófallal várják a fiatalokat. A fórumbeszélgetésen pedig összeülnek az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. (az OFIK) mellett az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM), az Oktatási Hivatal, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, a Magyar Rektori Konferencia és a Diákhitel Központ képviselői. A beszélgetésen Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár képviseli az OKM-et.

A tatabányai „kerti parti” 16 órakor kezdődik, a közös várakozást a Csodák Palotájának furfangos és érdekes utazó kiállítása teszi emlékezetessé, de lesz karaoke, sportprogramok és finom falatok is. Részt vesznek a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF) oktatói, tanárai, a fiatalok benevezhetnek a lecsófőző versenybe, ahol a tanárok és a diákok mérhetik össze ízlelő és kavaróképességüket, de a szervezők sportolási lehetőségeket is biztosítanak.

Este nyolckor mindkét rendezvényen a ponthatároké lesz a főszerep: kivetítőn követhetik az eredményeket az érdeklődők.

Sanoma Médiaakadémia indul

Az se keseredjen el, akinek nem sikerül az idén a felvételije: augusztus közepéig lehet majd jelentkezni a pótfelvételikre, és más képzések is nyitva állnak a tanulni vágyók előtt.

Szeptember 15-ig lehet jelentkezni a Sanoma Budapest Médiakaadémiára, a médiavállalat újságíró-iskolájának II. évfolyamára. Elsősorban a média iránt érdeklődő friss diplomásokra számít az iskola igazgatója, Balázs-Piri Krisztina. Olyan fiatalokra, akik posztgraduális képzésben szeretnének részt venni, és gyakorlatiasabb ismeretekre vágynak annál, mint amit ma általában a hazai médiaképzés nyújtani tud.

Az előadásokat és a gyakorlati órákat elsősorban a Sanoma Budapest újságírói, szerkesztői és művészeti vezetői tartják, illetve külső, meghívott médiaszakemberek. Az akadémia kétszer három hónapos, összesen 144 tanórát tartalmazó képzést, majd egy egy hónapos – 160 órás – szerkesztőségi gyakorlatot kínál, a tanfolyam elvégzéséről oklevelet ad hallgatóinak.

Az első tanévet 35 hallgató végezte el. Négy kurzus indult: szórakoztató nőimagazin-újságírás, szériőz újságírás, online újságírás és látványesztétikai kurzus. A legjobbnak bizonyult hallgatók külsős munkatársként továbbra is kapcsolatban maradnak a Sanoma Budapest online és offline magazinjaival – így a frissen végzettek közül már a nyár folyamán 10-12-en rendszeresen publikálnak a kiadó lapjainál.

Az iskoláról, a jelentkezés módjáról minden fontos információ megtalálható a Sanoma Médiaakadémia honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik