Belföld

Majdnem belehalt a táborozásba egy kislány

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indult nyomozás, miután kedden délután a zalalövői Borostyán-tóba esett egy kislány, akit mentőhelikopterrel szállítottak kórházba - közölte szerdán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A helyi kempingben táborozó 11 éves lány – az első információk 9 évesnek mondták – “vízi foglalkozás közben egy vízibicikliről a tóba esett, majd elmerült”. A kislányt a partra mentést követően a helyszínen újraélesztették, majd mentőhelikopterrel kórházba szállították – mondta el Salamon Róbert. Az MTI információja szerint a kislányt egy szintén ott táborozó fiú mentette ki a vízből.

Az eset kapcsán a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya indított nyomozást foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt.

Kedden este a szombathelyi Markusovszky Kórház gyermekosztályán az MTI azt az információt kapta, hogy a kislányt a felnőtt intenzív osztályon helyezték el. Állapotáról azonban a szülők kérésére nem adhattak felvilágosítást.

Bezárták a tábort

Az egyhetes táborozás hétfőn kezdődött mintegy 30 zalai iskolás részvételével, de a tragédia miatt a táborhelyet bezárták. A gyerekek többségét már kedd este hazaszállították a szülők – tudta meg az MTI az egyik gyerek édesanyjától, aki szerint a több éve működő táborban idén nem minden esetben tartották be a szabályokat, például vízibiciklizéskor a gyerekekkel nem vetették fel a mentőmellényeket.

A tábort vezető pedagógus szerdán az MTI érdeklődésére annyit közölt, hogy a szülők kérésére nem beszélhet a történtekről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik