Belföld

FN-híradó: szerda fontos hírei

Újabb ár jön - Elhunyt Pina Bausch - Munkahelyeket teremt a magyar lángelme? - Elsumákolják a költségtérítést? - Miskolc kirúgta Moldovát - Szerdán támad a Nap - Kiléptek az SZDSZ-ből – Csodaszabadrúgások - Büntetik a magyart Szlovákiában - Nincs illúzió az MSZP-ben - Legyünk menő kempingezők - A válság 9 furcsasága - Lezuhant egy újabb Airbus

Újabb ár jön


Továbbra is harmadfokú az árvízvédelmi készültség a Dunán és a Rábán, összesen 102 kilométer hosszon. A Duna felső, határon kívüli szakaszain és a nagyobb mellékfolyókon megállt az apadás.

Bővebben…

Elhunyt Pina Bausch


Elhunyt Pina (Philippine) Bausch világhírű német tánckoreográfus és igazgató, a XX. század második felének talán legnagyobb táncszínházi alkotója.

Bővebben…

Munkahelyeket teremt a magyar lángelme?


Növekszik a dolgozók elkötelezettsége, felelősségvállalása, együttműködési készsége, és jobban szeretnek csapatmunkában dolgozni – derül ki egy friss felmérésből. A kutatók szerint tehetséggondozással, a kompetenciák és a nyelvtudás fejlesztésével, a tudományos pálya támogatásával lehetne munkahelyeket teremteni. Emellett Magyarországot kellene a világ romakutató központjává tenni.

Bővebben…

Elsumákolják a költségtérítést?


Levélben fordult a köztársasági elnökhöz az országgyűlési képviselők költségtérítésével kapcsolatos népszavazást kezdeményező Seres Mária. Szerinte a hétfőn elfogadott törvénymódosítással a képviselők alkotmánysértő módon befolyásolni akarják a népszavazást.

Bővebben…

Miskolc kirúgta Moldovát


Felbontotta a szerződést Miskolc városa Moldova Györggyel. A város azért kötött szerződést az íróval két éve, hogy írjon egy városimázs-építő könyvet. A kézirat azonban nem felelt meg „a szerződésben rögzített célnak”.

Bővebben…

Kiléptek az SZDSZ-ből


Testületileg lemondott az SZDSZ Új Generáció elnöksége. az EP-választási kudarc óta “az SZDSZ egy része mindent megtett azért, hogy ellehetetlenítse a helyzetértékelést és a kiútkeresést”, és emiatt lehetetlenné vált, hogy az Új Generáció teljesítse célkitűzését, az SZDSZ megújítását – indokolták. Nem sokkal később négyen az SZDSZ-ből is kiléptek.

Bővebben…

Szerdán támad a Nap


Július 1-jén az ország északkeleti részén a legmagasabb UV-B sugárzás elérheti a 7,6-os, riasztás feletti értéket, ezért az UV-B-riasztás visszavonásig érvényben marad – közölte az OMSZ. A nagyon erős sugárzás folyamatos lesz, több órán keresztül tart majd, és a teljes északkeleti országrészre érvényes lesz.

Bővebben…

Csodaszabadrúgások


A FigyelőNet rangsorolta a világ legszebb szabadrúgásból szerzett góljait. A dél-afrikai Katlego Mphela spanyoloknak lőtt bombagólja csak az ötödik, és mint alábbiakban kiderül, még Roberto Carlos csodalövését is felül lehetett múlni.

Bővebben…

Büntetik a magyart Szlovákiában


Augusztustól jelentős bírságot kell fizetnie annak, aki egy magyar ügyintézővel magyarul beszéli meg hivatalos ügyét, ha a szlovák parlament kedden elfogadja az új nyelvtörvényt. Bár szlovák politikusok szerint ezzel nem sérül a kisebbségi nyelvhasználat joga. És bár azt is hangsúlyozzák, ezzel nem a magyarokat akarják diszkriminálni, a cseh nyelven beszélőknek például nem kell retorziótól tartaniuk. A nyelvtörvényt napközben elfogadták.

Bővebben…

Nincs illúzió az MSZP-ben


Semmi sem fog változni az MSZP-ben a szombati kongresszuson az FN-nek nyilatkozó szocialista politikusok szerint. Bár vannak kritikus hangok, személyi kérdések valószínűleg csak ősszel kerülnek terítékre. A párt túlnyomó többsége nem akar hallani az előrehozott választásról, de nincs bennük olyan illúzió, hogy megnyerhetik a következő voksolást.

Bővebben…

Legyünk menő kempingezők


Hordozható minibarbecue, 2 másodperc alatt felállítható sátor, környezetbarát papírvécé, miniszéfként működő papucs – akár kempingezni megyünk, akár fesztiválozni, ötletes kütyükkel több kilónyi pluszfelszerelést is megspórolhatunk. Sőt kényelmesebbé tehetjük a szabadban való tartózkodásunkat. Az FN tippjei túrázóknak, kempingezőknek és fesztiválra készülőknek.

Bővebben…

A válság 9 furcsasága


Új típusú kihívásokat hozott a válság, amire új válaszokat ad a lakosság, a vállalati szektor, a bankrendszer, illetve új megoldásokat keresnek az államok is. Kilenc furcsaságot emeltünk ki.

Bővebben…

Lezuhant egy újabb Airbus


A Yemenia jemeni légitársaság közlése szerint 142 utas és 11 fős személyzet tartózkodott azon a repülőgépen, amely kedden hajnalban zuhant le a Comore-szigetek közelében, a Yemenia légitársaság egyik Airbus A310 típusú repülője járt szerencsétlenül. A katasztrófát egy gyermek élte túl, állampolgárságát és nemét nem közölték. A gyermek jelenleg egy mentőhajón tartózkodik.

Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik