Belföld

Megfutamodott a miniszter?

Az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának mai üléséről megfutamodott Varga Zoltán, a sportot és turizmust is felügyelő önkormányzati miniszter - állítja a Fidesz.

Varga Zoltán, a sportot és turizmust is felügyelő önkormányzati miniszter 25 perccel a bizottsági ülés megkezdése előtt értesítette a bizottságot, hogy az ülésen nem tud részt venni. 15 perccel a bizottság ülése előtt azonban Varga Zoltán arra még szakított időt, hogy a képviselői irodaházban, egy emelettel a bizottsági ülés helyszíne alatt részt vegyen egy sajtónyilvános rendezvényen, negyedórával később azonban már elmenekült a bizottsági meghallgatás elől – áll Bánki Erik, a bizottság fideszes elnökének az MTI-nek eljuttatott közleményében.

A miniszter a Bajnai-kormány megalakulásakor megtartott miniszteri meghallgatáson tett ígéretet arra, hogy hivatalba lépését követően két hónappal fog beszámolni a sporttal kapcsolatos elképzeléseiről. “A ma történtek világosan bizonyítják, hogy a miniszternek halvány elképzelése sincsen a magyar sport helyzetéről, de még bátorsága sincs ahhoz, hogy kiálljon a munkáját felügyelő országgyűlési bizottság elé” – írta.

A Fidesz követeli, hogy a Varga Zoltán kérjen bocsánatot attól a több tucat sport- és turisztikai szakembertől, sportvezetőtől, újságírótól és érdeklődőtől, akik a miniszteri meghallgatásra érkeztek a bizottság ülésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik