Belföld

Szili Pécs első számú szolgájának készül

Lendvai Ildikó reményei szerint Szili Katalin nyerni fog a vasárnapi pécsi polgármester-választáson. Az MSZP elnöke a párt baranyai megyeszékhelyen tartott kampányzáró összejövetelén azt hangsúlyozta, hogy ez a győzelem az összefogás győzelme lesz a széthúzás felett.

“Az összefogásnál nincs nagyobb dolog az ország és Pécs számára. Az elmúlt hetek megmutatták, hogy egy ország baloldala képes nyíltan összefogni egy városért, képes összefogni Szili Katalinért” – fogalmazott Lendvai Ildikó. A pártelnök utalva arra, hogy Szili Katalint, a Fidesz jelöltjét támogató Összefogás Pécsért Egyesület beadványára, a napokban elmarasztalták az “Összefogás” szó plakátokon való használata miatt, megjegyezte: “a másik oldalon vannak, akik legszívesebben a titkos szavak listájára írnák fel az összefogás szót”.

“Titkos szó ez azoknak, akik azt szeretnék, hogy kézzel csak ütni lehessen, kezet fogni nem. Ők az összefogás szót sohasem fogják megérteni” – mondta. Lendvai Ildikó úgy vélte: Szili Katalin az a politikus, aki a baloldali értékeket mindig következetesen képviselte, Pécs megújítását célzó, tizenkét pontból álló programja azt a baloldali minimumot tartalmazza melyhez válság idején is ragaszkodnunk kell, amely “a válság idején is átvisz minket a túlsó partra”. Hozzátette: Szili Katalin programja egy város gyakorlatias példáján keresztül példa arra is, hogy van nemzeti minimum, van értékkör, amelyben megegyezhet az ország.

Az MSZP elnöke a párt rendezvényén megjelent, a kampányban, pénteki “szeretetkampányában” közreműködött mintegy kétezer aktivistának köszönetet mondva hangsúlyozta, hogy bár hisz Szili Katalin győzelmében, ők már most győztesek. Mert győzelem volt minden ajtó, amin bekopogtak, ami kinyílt előttük, minden, városlakókkal lefolytatott beszélgetés, minden megkapott kopogtatócédula, minden baloldali és különösen minden nem baloldali szavazat, amit kapni fognak.

Gurmai Zita, az MSZP európai parlamenti képviselőjelöltje kijelentette: Pécsnek Szili Katalinra van szüksége. Ő jelenti a bátorságot, a kiszámíthatóságot, az erős, kiegyensúlyozott vezetést és a felelős gazdálkodást. Ő az, akinek nemcsak a helyi és az országos politikára, hanem Európára is van rálátása.

Szili Katalin azt hangsúlyozta, hogy megválasztása esetén Pécs első számú szolgája kíván lenni. Olyan vezető, aki közösségeket teremt és alakít, mert meggyőződése, hogy Pécset és Magyarországot csak az erős közösségek segítik ki a válságból, azok segítségével jöhet valódi változás, melyben nem egymás legyőzése, hanem az együttműködés a legfőbb cél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik