Belföld

Leváltották a Sportkórház vezetőjét

Székely Tamás egészségügyi miniszter május 1-jei hatállyal visszavonta Berkes István, az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) főigazgatójának vezetői megbízását. A miniszter döntését megelőzően az intézmény 10 orvosa levélben fordult a szaktárcához a főigazgató menesztését kérve. Az aláíró orvosok szerint a főorvos helyett több száz alkalommal kollégái dolgoztak a műtőben.

A minisztérium a tisztiorvosi szolgálat, az Egészségbiztosítási Felügyelet és az egészségbiztosító most zárult közös vizsgálata szerint az egészségügyi dokumentáció vezetésére vonatkozóan hosszú ideje hiányosságok mutatkoztak az intézményben. Ez pedig etikai vétségnek minősül. A kórház szabályozottságában is hiányosságok mutatkoztak – áll egyebek közt a szaktárca közleményében.

A dokumentum szerint Berkes István a munkavégzésre irányuló további jogviszonyát előzetesen nem jelentette be munkáltatójának, így az esetlegesen felmerülő összeférhetetlenségről az nem szerezhetett tudomást. A főigazgató továbbra is az intézmény közalkalmazottjaként végezheti szakmai munkáját.

A megüresedő posztra a közeljövőben pályázatot írnak ki, az eljárás lefolytatásáig az intézmény vezetését megbízott főigazgató látja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik