Belföld

Jövőre már villamos jár a Lágymányosi hídon

A jövő év első felében megvalósulhat az 1-es villamos átvezetése a Lágymányosi hídon. A projekthez 33,1 milliárd forintos uniós támogatást javasol a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

A Főpolgármesteri Kabinet által tárgyalt előterjesztés alapján a főváros a gazdasági tárcánál kezdeményezi, hogy kiemelt projektté nyilvánítsák ezt a beruházást. A projekt várhatóan május közepén kerül a kormány elé, s pozitív döntés esetén május végén küldik ki a támogatási kérelmet Brüsszelbe. A fővárosi önkormányzat 10 milliárd forint körüli önrészt biztosítana a projektre. Ha októberig megkötik a szerződést, a jövő év első felében megvalósulhat a villamos átvezetése a Lágymányosi hídon.

A projekt előrehaladása érdekében a beruházás előkészítése már márciusban megkezdődött, hogy a jövő év első felében megvalósulhasson az 1-es villamos átvezetése a Lágymányosi hídon. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség mintegy 70 millió forinttal kisebb összeget hagyott jóvá a projektre, ennyivel szűkítették a hirdetési, reklám-, tájékoztatási költségeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik