Belföld

Átkutatták Rózsa-Flores nógrádi házát

Házkutatást tartott a rendőrség a Bolíviában lelőtt Rózsa Flores Eduardo Nógrád megyei, szurdokpüspöki házában.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: a főkapitányság visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűntette miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Ennek során április 18-án házkutatást tartottak Szurdokpüspökiben egy családi házban. Az itt lefoglalt eszközök szakértői vizsgálata folyamatban van – tette hozzá.

Szászvári Linda, a férfi barátnője a helyszínen azt mondta, hogy cáfolni kívánja a bulvársajtóban megjelent híreket. Elmondása szerint sok a hívatlan látogató Rózsa Flores Eduardo szurdokpöspöki házában ezekben a napokban, újságírók, fotósok rohamozzák a fákkal körbevett kis épületet, engedély nélkül.

Két helybéli például bevitte a fotósokat az őrizetlen, üres udvarba. Egyszerűen levették a vasláncot a kapuról. De megjelentek már az ő „nyilatkozatai” is, miközben nem beszélt senkinek.

Szászvári Linda szerint Eduardo 2004-ben vette meg a szurdokpüspöki házat. Katona volt, aki gyűjtötte a katonai tárgyakat, relikviákat, ezek muzeális tárgyak. Ezért hiszik azt, hogy itt fegyverarzenál van – tette hozzá.

Azzal a hírrel, felvétellel kapcsolatban, hogy Rózsa Flores Eduardo Gyurcsány Ferenc arcképére lövöldözött, Szászvári Linda elmondta, a férfi a délszláv háborúból hozta haza a szétlőtt autóajtót, a Gyurcsány-fejet pedig, amit egy tüntetésen használtak, ajándékba kapta. Ebből a kettőből készült a “kompozíció”, erre azonban Eduardo nem lőtt. Ezt az ajtót egyébként a rendőrök sem vitték el, akik szombaton mentek ki a házhoz – tette hozzá.

Beszámolója szerint Rózsa Flores Eduardo töltényhüvelyeket is gyűjtött, késgyűjteménye is volt. Gyűjtött emellett rendszám- és utcanévtáblákat, de még a házfelügyelő fellelhetőségét is jelzi egy tábla az udvaron. A barátnő végül megemlítette, fél éve ment ki Eduardo Bolíviába, azóta nem látta. A szurdokpöspöki templomban szombaton tartottak érte gyászmisét.

A szurdokpüspöki ház barna vaskapuján nagy, fehér betűs felirat áll: “Mondjon le!!!”. Mellette a betonon mécsesek égnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik