Belföld

Fidesz: Bajnai Gyurcsányabb a Gyurcsánynál

A Fidesz szerint a miniszterelnök által bejelentett csomag brutális, felhatalmazás nélküli, az intézkedések családok tíz- és százezreit fogja lehetetlen helyzetbe hozni - közölte az ellenzéki párt szóvivője.

Egy soha, senki által semmire meg nem választott, ennél fogva illegitim miniszterelnök bejelentette, hogy mindenfajta felhatalmazás nélkül lenyomja az emberek torkán a minden eddiginél brutálisabb megszorításokat tartalmazó MSZP csomagot – fogalmazott Szijjártó Péter sajtótájékoztatón. Bajnai Gordon „Gyurcsányabb a Gyurcsánynál(…) Bajnai 110 százalékig Gyurcsány” – utalt arra, hogy a Bajnai program keményebb, mint amit korábban Gyurcsány Ferenc bejelentett.

Ez a megszorító csomag, ez az MSZP csomag minden eddigi csomagnál brutálisabb, és minden eddiginél brutálisabban bünteti az embereket, azokat az embereket, akik egyáltalán nem tehetnek arról, hogy Magyarország ilyen helyzetbe került. A politikus mélyen antidemokratikus jelenetnek nevezte Bajnai Gordon bejelentését, hiszen – mint mondta – soha senki által semmire meg nem választott miniszterelnök bejelentéséről van szó. Szijjártó Péter hangsúlyozta: míg az MSZP-kormány a megszorításokban gondolkodik, ami rossz irány, addig a Fidesz gazdaságpolitikájában a gazdasági növekedésen van a hangsúly. A csomag egyes elemeiről azonban szerinte felesleges beszélni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik