Belföld

Vádat emeltek az ittasan gázoló rendőr ellen

Vádat emeltek az ellen a rendőr ellen, aki januárban személygépkocsijával ittasan elgázolt két nőt a Nógrád megyei Somoskőújfaluban.

A Salgótarjáni Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés, valamint kétrendbeli segítségnyújtás elmulasztása bűntettével vádolja a 27 éves salgótarjáni férfit – mondta a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Az ittasan gázoló rendőr a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományának motoros rendőre volt. Bóna Gyula a vádiratot ismertetve közölte: a vádlott január 24-én este hét óra előtt közepes fokú ittasság alatt vezetett Somoskőújfaluban, amikor az Ifjúság úti buszmegállóban leszállt a buszról a két sértett.

A férfi a buszöböl területén ütötte el a két nőt, egyikük lábszártörést és agyrázkódást, másikuk bordatöréseket szenvedett.

A vádirat szerint a rendőr csak ittassága miatt nem észlelhette a gyalogosokat, mivel működött a közvilágítás, az egyenes szakaszon száraz volt az aszfaltút, és a forgalom is gyér volt.
A vádlott az ütközés után fékezett, sőt kicsit vissza is tolatott, de nem szállt ki az autóból, és nem nyújtott segítséget a két nőnek. Pár száz méterre lévő lakása udvarába hajtott, és beállt a garázsba.

Jogosítványát még aznap bevonta a rendőrség.
Bóna Gyula elmondta: az ügyet a Balassagyarmati Városi Bíróság tárgyalja majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik