Belföld

Lendvai: vége lesz a vesszőfutásnak

Akárhogy dörzsölték a kezüket, akik erre vártak, nincs vége a magyar baloldalnak - jelentette ki Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője az MSZP vasárnapi rendkívüli kongresszusán.

“Azért vagyunk itt, hogy újrakezdjük, (…) azért, hogy folytassuk. Azért vagyunk itt, hogy vége legyen a kéthetes vesszőfutásnak”, és most vége lesz – fogalmazott Lendvai Ildikó. Beszéde előtt Hiller István ismertette a jelölőbizottság pénteki döntését, azt, hogy tartózkodás, ellenszavazat nélkül döntöttek Lendvai Ildikó pártelnökjelöltségéről.

A pártelnökjelölt első feltétele az volt, hogy a következő tisztújításig három fős ügyvezetést működtessen a párt, amelynek tagja, rajta kívül, Kiss Péter alelnök és Szekeres Imre elnökhelyettes.

Ez a konstrukció nem igényel alapszabály-módosítást, és csak erre a különös időszakra szól – közölte Lendvai Ildikó, aki ennek támogatásáról megszavaztatta a küldötteket.

A jelöltség elvállalásának második feltétele az volt, hogy ha a frakcióvezetői posztról leköszön, akkor helyette Mesterházy Attilát válasszák meg frakcióvezetőnek.

Lendvai Ildikó elmondta, hogy a harmadik feltétel az volt: Gyurcsány Ferenc – akire a magyar baloldalnak szüksége van – fogadja el a Táncsics Mihály Alapítvány elnöki posztját, amelyről Lamperth Mónika kész volt lemondani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik