Belföld

Van visszaút Gyurcsánynak

Az MSZP eredményesen és sikeresen zárta le a miniszterelnök-jelölési folyamatot - mondta Mesterházy Attila hétfőn este a Magyar Televízió Az Este című műsorának.

Nem nevezhetők kutyakomédiának az elmúlt hét eseményei, hiszen három egyértelmű célt tűzött ki Gyurcsány Ferenc, s e célok megvalósításához két hetet határozott meg – közölte az MSZP frakcióvezető-helyettese. Hozzátette: az MSZP ezt a három célt félidőben, egy hét alatt teljesítette.

“Alapjában véve ez a folyamat sikeres volt, hiszen eredményesen zárult” – fogalmazott a szocialista politikus, aki azonban elismerte azt, hogy kívülről nézve a folyamat egyes elemei furcsának tűnhettek.

A Fidesznek az előrehozott választásokkal kapcsolatos törekvésére Mesterházy Attila úgy reagált: kétszáz képviselőnél is nagyobb támogatottsága lesz az új programnak és az új miniszterelnöknek a parlamentben.

Közölte: pontosan tudják a frakcióban és a pártban is, hogy minél előbb meg kell kezdeni a válságintézkedéseket, hiszen ez az ország érdeke. Ezért kapott Bajnai Gordon meggyőző támogatottságot a frakción belül.

Arra a kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc az MSZP elnöke lesz-e a jövő héten, azt mondta: ha újra jelölteti magát, akkor elvileg lehetséges ez. Az azonban már hosszabb folyamat – mondta kérdésre válaszolva -, ha az egész elnökség lemondana, és az elnökségi tagok helyett kellene új tagokat választani. Hozzátette: az elnökség esetében nem csak az elnök esetében van lehetőség gyorsított eljárásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik