Belföld

Többször is lőttek az éjszakai rablók

Most már a rendőrség szerint is valószínű, hogy ugyanaz a két férfi rabolt ki gázpisztollyal három sörözőt és egy kisboltot péntekre virradó éjjel Budapesten. A rablás egyik helyszínén egy férfit arcon lőttek, állapota súlyos.

A támadók kétszer is használták fegyverüket: a VII. kerületi Wesselényi utcai sörözőben egy vendéget lőttek arcon, ő súlyosan sérült meg. Utolsó, kora reggeli rablásuknál, a Klauzál téri egyik kisboltban egy a rablás közben belépő vásárlóra lőttek rá kétszer is, ő könnyebben sérült meg.

Két gázpisztolyos férfi rabolt ki az éjjel a VII. kerületben egy Wesselényi utcai, a XIV.-ben egy Vezér úti, majd a II. kerületben egy Csalogány utcai sörözőt és egy VII. kerületi – Klauzál téri – kisboltot. A Zuglói rablásnál a sörözőben szórakozóktól összeszedtek kilenc mobiltelefont, és vélhetően egy taxival elmentek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a támadók a Klauzál téren is használták a fegyverüket: éppen rabolták ki a boltot, mikor belépett egy vevő. A támadók kétszer rálőttek, a vásárló könnyebben sérült meg.

Most már a rendőrség szerint is biztosnak tűnik, hogy a négy támadásért ugyanaz a két férfi felel. Egyikük 30-35 év körüli, körülbelül 185 centiméter magas, testes férfi. Fekete színű bomberdzsekit, sötét színű baseballsapkát viselt. A másik férfi körülbelül 30-35 éves, 170-175 centiméter magas, normál testalkatú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik