Belföld

Cserhalmi György az LMP EP-listáján

Ismert emberekkel erősít a Lehet Más a Politika (LMP) az EP-választásokra. Úgy tudjuk, Cserhalmi György és Fullajtár Andrea is vállalta a frissen alakult párt felkérését.

Fullajtár Andreával és Cserhalmi Györggyel vág neki az európai parlamenti választásoknak a Lehet Más a Politika (LMP) – értesült az FN. Lapunk információja szerint a két színész mellett más közéleti személyiségek is helyet kapnak az LMP listáján. Úgy tudjuk, a színészek csak nevüket és támogatásukat adják, ennek megfelelően nincsenek az első öt induló között.

Fullajtár Andrea is indul (Fotó: MTI)

Fullajtár Andrea is indul (Fotó: MTI)

Fullajtár Andrea lapunk megkeresésére megerősítette, hogy rajta lesz az LMP névsoron, ám hangsúlyozta, hogy tevőlegesen nem akar részt venni a politikában, csak támogatja az LMP törekvéseit.

“Azt gondolom, velem együtt nagyon sok ember csalódott a jelenlegi politikában, politikusokban. Régóta szükség volt egy ilyen kezdeményezésre, ahol feddhetetlen, a civil szférából érkező emberek képviselik a többiek érdekeit” – jegyezte meg a színésznő, aki rendszeres szereplője az állami ünnepségeknek. Így most március 15-én is látható lesz a Nemzeti Múzeumnál tartott megemlékezésen.

Cserhalmi György a Heti Válasz legfrissebb számában adott interjút, melyben arról beszél, hogy Gyurcsány Ferencnek már legalább egy éve mennie kellett volna. Arra a kérdésre, hogy nem tart-e a politikai besorolástól, azt válaszolta: „Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ha azt mondom, amit tavalyelőtt: a homoszexuálisokat ugyan ne tessék már kövekkel dobálni, akkor liberális szarjankó vagyok. Ha pedig azt, mint most, hogy Gyurcsánynak mennie kell, akkor én vagyok a rohadt orbánista, a szélsőjobbos csürhepecér. Megszoktam. Nem érdekel már, ki hová sorol be. Valójában ugyanis ezen nem múlik semmi”.

Szabó Tímea vezetheti a listát

Bár a hivatalos bejelentésre (és más újdonságokra) a jövő hétig
Cserhalmi György az LMP EP-listáján 2

várni kell, az LMP listavezetője minden bizonnyal Szabó Tímea lesz. Szabó az LMP párttá alakulásakor úgy nyilatkozott, hogy az unión belül lehetőség van olyan problémák megoldására, melyekre nemzetállami keretek között nincs. Az LMP a választások kapcsán már felvette a kapcsolatot az Európai Zöld Párttal.

Az LMP EP-választási programjának főbb elemei között Szabó a globális kapitalizmus újraszabályozását, a spekulatív pénzmozgások megadóztatását, vagyis a Tobin-adó bevezetését, a föld tulajdonlásában az életvitelszerűen gazdálkodók előnyben részesítését és nem utolsósorban a határon túli magyarok nyelvi, kulturális és önkormányzati törekvéseinek támogatását emelte ki.

Szabó tímea

A 33 éves Szabó Tímea a Harvard jogi karára járt, ahol többek között az ENSZ politikai szárnyának megbízásából fegyvereskonfliktus-megelőzési stratégiákról, illetve sérülékeny csoportok védelméről folytatott kutatásokat. Dolgozott Pakisztánban és Afganisztánban, majd 2004 elején csatlakozott a Magyar Helsinki Bizottsághoz, ahol kisfia születéséig a Menekült Programot koordinálta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik